Pontjes op Noord-Beveland

Heb je een dagje Noord-Beveland in de planning staan en kom je vanaf Walcheren of Zuid-Beveland? Dan is ons eiland te bereiken met één van de twee pontjes! Ze varen beide kanten op, dus ook als je juist een dagje van het eiland af wil naar Veere of Wolphaartsdijk kun je gebruik maken van een pontje!

Vroeger, voor er vaste verbindingen waren naar het Vaste land, kon je alleen op Noord-Beveland komen met een pontje. Twee pontjes varen nu nog, één van Kamperland naar Veere, en één van Kortgene naar Wolphaartsdijk. Te voet of met de fiets kun je in de zomermaanden nog gebruik maken van deze veerdiensten!

Kortgene – Wolphaartsdijk

Het pontje van Kortgene naar Wolphaartsdijk vaart van half april tot eind september enkele keren per week heen en weer.  Een tochtje met het pontje duurt ongeveer 10 minuten. En kost € 3,- (in 2018).   In Kortgene kun je opstappen aan de Veerdam, naast Jachthaven Delta Marina. In Wolphaartsdijk aan de Wolphaartsdijkse Veer, bij het Veerhuis, door de poort van de jachthaven, aan de oude veersteiger.

Kamperland – Veere

Het pontje van Kamperland naar Veere vaart van eind april tot eind september enkele keren per week heen en weer, in het hoogseizoen (juli en augustus) zelfs dagelijks. De vaartijd met dit pontje is ongeveer 15 minuten en kost € 3,90 (2018) voor fietskarren, bakfietsen en ligfietsen moet nog wel een extra toeslag worden betaald.
Het pontje vertrekt in Kamperland bij de Oude Veersteiger aan de Veerdam en in Veerse aan de Veersteiger, Kaai.