Wandelen

Bij de meeste natuurgebieden op Noord-Beveland zijn de routes door die gebieden te vinden op de informatieborden bij de parkeerplaatsen. Daar staan ook regels over wanneer er toegang is, wat wel en niet mag en welke voorzieningen er in het gebied zijn.

Wil je echter niet (alleen) door een natuurgebied lopen, maar het eiland echt verkennen? Wandelen over het platte land en door de dorpen van Noord-Beveland kan natuurlijk ook gewoon! Echt verdwalen kun je op Noord-Beveland niet. Zolang je maar een beetje richtinggevoel hebt, kom je een heel eind.

Zie je het toch niet zitten om zonder kaart of route te wandelen? Dan kun je ook wandelen volgens het wandelnetwerk Zeeland. Je volgt dan de kleine groene bordjes op paaltjes die je op verschillende plaatsen tegenkomt op het eiland.  Noord-Beveland heeft geen VVV meer maar in Kamperland is er wel een TIP (toeristen informatiepunt). Daar zijn wandelkaarten te koop. Liever online een route plannen? Dat kan bijvoorbeeld via wandelnet: https://www.wandelnet.nl/wandelrouteplanner