Inlagen

Op Noord-Beveland vind je heel wat inlagen. Noord-Beveland is een gebied wat vroeger regelmatig onder water kwam te staan. Dorpen zijn daardoor verplaatst, en er werden regelmatig nieuwe dijken gebouwd om overstromingen te voorkomen. De buitendijk is een grote dijk die het water uit de Oosterschelde tegenhoud. Maar mocht deze toch doorbreken, dan is er nog een reserve dijk wat verder in het binnenland. De inlagen zijn natuurgebieden tussen de dijken in.

Op de foto hierboven zie je links de Oosterschelde, rechts de inlaag.

Dieren in de inlagen

De inlagen zijn vooral populair bij vogels. De combinatie van riet, grassen, water en eilandjes maken het voor veel vogelsoorten een ideaal broedgebied. In sommige inlagen grazen schapen.

Bijna over de hele noordkust van Noord-Beveland zijn inlagen te vinden. In de inlagen mag je wandelen (ook honden zijn toegestaan), en ook paardrijden langs de inlagen is toegestaan.

De inlagen verkennen met gids

Bij het dijkhuisje bij Wissenkerke is in de zomermaanden af en toe een gids aanwezig van Nationaal Park Oosterschelde. Als wij weten dat er dagen zijn dat de gids er is, dan vermelden wij die bij de activiteiten & evenementen van die maand.

Parkeren

Parkeren kan op verschillende plaatsen langs de dijk. Er zijn een aantal kleine parkeerplaatsen te vinden. Bijvoorbeeld aan de Keihoogte weg (waar deze een scherpe bocht maakt, navigatie kan eventueel ingesteld worden op Keihoogteweg 3, dat is het dichtstbijzijnde huis). En er is een parkeerterreintje op de kruising van de Zuiddijk en de Zandhoekweg.