Wat te doen op Noord-Beveland augustus 2018

Activiteiten op Noord-Beveland in augustus

Volop zomer, volop buitenactiviteiten! Van van rommelmarkten en rondleidingen tot dorpsfeesten, Noord-Beveland heeft in augustus genoeg te bieden voor iedereen!

1 augustus Rommelmarkt bij VV Bevelanders in Kamperland. Een jaarlijkse rommelmarkt van de voetbalvereniging in Kamperland, elk jaar op de eerste woensdag in augustus. Vanaf 13:00 uur op het voetbalterrein in de Nieuwstraat 65 A, Sportpark Campen.

1 augustus Motor- en autoclub de Bevelanden organiseert een puzzeltocht die met de auto kan worden gereden, op Noord Beveland. Iedereen mag mee doen. Er is zelfs een aparte puzzelrit voor de onervaren rijders en toeristen. Aan de hand van een eenvoudige beschrijving is het mogelijk voor iedereen om de finish te bereiken. Iedereen heeft prijs. Inschrijven kan van 18:30-19:00 uur bij HCR de Kroon, Voorstraat 17 te Wissenkerke. Meer informatie: MAC de Bevelanden

Heel augustus – Aquapark Waterspeeltuin bij schotsman watersport in Kamperland. Dagelijks geopend van 13:00-16:00 uur. 7 euro voor een uur, vanaf 6 jaar, zwemdiploma verplicht. Campensweg 3, Kamperland. Website

1, 6, 15,22 en 29 augustus Dijkhuisje Wissenkerke bij Nationaal Park Oosterschelde is geopend van 11 tot 16 uur, en er is een gids aanwezig.

2, 9, 16, 23, 30 Augustus Rondleiding verrassend Colijnsplaat. Iedere donderdag in de maanden mei t/m september, gaat alleen door bij minimaal 5 volwassen deelnemers. Van 11:30-15:30. €17,50 p.p., Kinderen 7.50. Incl. koffie, thee en hapjes. Meer informatie en aanmelden via TREC

3, 10, 17, 24, 31 augustus. Iedere vrijdag van 19:00 tot 22:00 uur is het jeugdhonk geopend bij Zaal onder de Toren in Wissenkerke, zie onderstaande flyer. Voor de jeugd vanaf 12 jaar.

3,4 en 5 augustus Kortgeense havendagen, activiteiten en feesten in Kortgene. Zie onderstaande advertentie voor het programma:

4, 11, 18 en 25 augustus Bezichtiging Molen de Korenbloem in Kortgene. In het zomerseizoen is iedere zaterdag is de molen geopend voor publiek, van 11-16 uur.

8 augustus Zeeuwse zomermarkt in Kamperland met muziek, volksdans, tractors, oude motoren en kinderactiviteiten. Van 11:00 tot 18:00 uur.

9 augustus Reddingsdemonstratie van de reddingsbrigade strandwacht banjaard bij de reddingspost op het banjaardstrand, bij Kamperland. In samenwerking met brandweer, politie en knrm. Donderdagavond van 19:00-21:00 uur.

10 en 11 Augustus Colijnsplaatse dagen, markt, demonstraties en activiteiten in het centrum van Colijnsplaat. Sinds 2003 worden elk jaar in het tweede weekend van augustus de Colijnsplaatse dagen gehouden. De vrijdag is speciaal voor kinderen, de zaterdag is voor iedereen.  Zaterdagavond een groot festijn in de vismijn. Meer informatie op de website van de Colijnsplaatse dagen.

11 augustus Music at the lake in Kortgene. In de middag zijn er wateractiviteiten en in de avond optredens vanaf een ponton. In de havenmond van de landbouwhaven.

15 augustus zomermarkt en vrijmarkt in Kamperland, van 11 tot 16 uur. Met muzikanten, entertainment en kinderactiviteiten. Meedoen aan de vrijmarkt kan alleen als er vooraf is aangemeld via dit formulier.

16 augustus Open tafel Geersdijk. Vanaf 11:30 in het Denthehuis in Geersdijk. Kosten € 7,95 (excl drankjes) Vooraf opgeven is noodzakelijk. Meer informatie: Het Drenthehuis

17 augustus Zeeles op het Banjaardstrand. Tijdens de zeeles ga je strandjutten en sleepnetvissen bij het banjaardstrand, banjaardweg 3, Kamperland. Je kan elk moment aanschuiven, deelname is gratis. Van 13:30 – 18:00 uur.

18 augustus Beachvolleybal toernooi in Wissenkerke. Op het erf bij boer Klap (Dorpsweg 48) wordt ook dit jaar het jaarlijkse volleybaltoernooi gehouden.

18 en 19 augustus kunstspoor. Tussen 11 en 17 uur. Een kunstroute langs diverse locaties en kunstenaars op Noord-Beveland. Meer informatie over de route en deelnemende adressen is te vinden op de website van kunstspoor.

21 augustus wordt de nieuwe buitenroe, twee nieuwe wieken, geplaatst bij de molen in Wissenkerke, zodat de molen spoedig weer mag gaan dragen. Geinteresseerden zijn welkom om die dag bij de molen te komen kijken hoe dit in zijn werk gaat. – Dit evenement wordt verplaatst naar een later tijdstip omdat de geleverde wieken niet de juiste waren.

25 en 26 augustus expositie van Noord-Bevelandse kunstenaars in Land&Zeezicht, van 11-17 uur, Felixweg 3 te Kamperland.

26 en 27 augustus kunstspoor. Tussen 11 en 17 uur. Een kunstroute langs diverse locaties en kunstenaars op Noord-Beveland. Meer informatie over de route en deelnemende adressen is te vinden op de website van kunstspoor.

29 augustus, woensdagmiddag van 14:00 tot 15:30 Orchideeën van het Veerse Meer, wandel met de boswachter van Staatsbosbeheer mee door de Schotsman en krijg uitleg over de planten en bloemen in dit gebied. De wandeling start bij de parkeerplaats aan de parallelweg Veerse Gatdam (N57), tegenover surfschool Sup.Meer informatie op de website van Staatsbosbeheer

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.