Wat te doen op Noord-Beveland augustus 2019

Volop ’s zomerse activiteiten en evenementen deze maand op Noord-Beveland! Deze maand zijn er diverse leuke buitenactiviteiten te beleven, en niet te vergeten de Colijnsplaatse dagen!

1 augustus Zomeractiviteit van SMWO Jongerenwerk: Aqua Park (Schotsman Kamperland). Van 12:30-13:30 Zwemdiploma verplicht en vooraf aanmelden. Zie onderstaande flyer voor meer informatie.

1 augustus Reddingsdemonstratie van Reddingsbrigade strandwacht Banjaardstrand. Van 19:00-21:00 uur op het banjaardstrand, bij Kamperland.

Vanaf 1 augustus elke woensdag en donderdag. Vaartocht vanuit Kamperland (Sophiahaven) over Nationaal Park de Oosterschelde, onder de Zeelandbrug door, naar Zierikzee. Onderweg is er kans zeehonden en bruinvissen te zien (geen garantie). Georganiseerd door Frisia Rondvaarten. Elke woensdag en donderdag in juli en augustus. Afvaarttijd in Kamperland is 11 uur, Afvaarttijd voor de terugweg vanuit Zierikzee is 16 uur. Meer informatie

Vanaf 1 augustus elke dinsdag en donderdag. Het verhaal van Rinus in de vorm van een wandeling. Landbouwer Rinus de Regt uit Colijnsplaat houd in de zomermaanden elke dinsdag en donderdagavond een rondleiding. Tijdstip 19:00 uur, duur wandeling 1,5 uur. Kosten 5 euro per persoon. De start is bij de vogelkijkhut aan de Noordlangeweg/Westzeedijk te Colijnsplaat. Parkeren kan op de parkeerplaats tegenover minicamping Mattemburgh.

2,3 en 4 augustus Havenfeesten Kortgene. Diverse activiteiten zoals water(kinder)spelen, optredens enz. De feesten vinden plaats bij de haven, op het Havenplein en bij Molen de Korenbloem. Let op! Wegens gebrek aan vrijwilligers zijn de havenfeesten 2019 geannuleerd!

2, 3 en 4 augustus Eindless Summer weekend bij Brasserie de Molenhoek. Met optredens, eten en drinken. Molenweg 69a, Kamperland

Vanaf 3 augustus Scharrelen rond het dijkhuisje in Wissenkerke. Aan de keihoogteweg, in de polder bij Wissenkerke, staat op de dijk een oud dijkwachtershuisje. Dit huisje is te bezoeken. In het huisje is een gids van Nationaal Park Oosterschelde aanwezig. Je kan samen op ontdekkingsreis gaan rondom het huisje. Het huisje is geopend op de volgende data in augustus: 3, 4, 10, 12, 13, 15, 16, 17, 23, 24, 25, 28, 30 en 31 augustus Openingstijden: 11-16 uur.

3 augustus Start van expositie “Waar de zee zilt is” van Marc Langer in Gallery Maritime in Colijnsplaat. Van 3 t/m 31 augustus/ Dagelijks geopend van 12-18 uur. Entree is gratis.

3 augustus Mosselfeest bij Camping Anna-Friso in Kamperland. Met live muziek. Vanaf 17:00 uur.

3 augustus Rommelmarkt in Kortgene. Georganiseerd door Protestantse Gemeente de Ontmoeting. De opbrengst is bestemd voor het behoud van de Nicolaaskerk in Kortgene. Locatie van de rommelmarkt is het Julianaplein. Geopend van 9 tot 16 uur. Meer informatie op de website.

5 augustus Braderie op vakantiepark de Schotsman. Diverse kramen op het centrale plein van het park, Schotsmanweg 1, Kamperland.

6 augustus Excursie zilte zaligheden aan de Oosterschelde. Onder leiding van een gids van het Nationaal Park Oosterschelde gaat u op zoek naar al het lekkers uit de Oosterschelde. Denk aan zeewieren, oesters, mossels en kokkels. Afhankelijk van uw vondsten zal er een proeverijtje klaargemaakt worden op het strand. Start bij Minicamping Zeelucht, Keihoogteweg 6, Wissenkerke. Vooraf aanmelden verplicht, via info@minicampingzeelucht.nl Deelname € 12,50 p.p / tot 12 jaar € 7,50. Op dinsdag 6 augustus start de excursie om 13.45 uur .

7 augustus Boerenmarkt in Kamperland. Boerenmarkt met oude ambachten zoals mosterd draaien, babbelaars bakken en bijenkorven vlechten. Diverse kramen met ambachtelijke producten. Huifkarritjes, kinderkermis, landbouwvoertuigen, optredens van een dans- en folkloregroep. Van 12-22 uur in Kamperland. In de Veerweg, Noordstraat, Korte Nieuwstraat en het Alexiaplein. Het is deze dag ook mogelijk om helicoptervluchten te maken.

8 augustus Zomeractiviteit van SMWO Jongerenwerk: Knutselmiddag in Zaal onder de Toren in Wissenkerke. Voor kinderen van 6-12 jaar. Tijd: 14-16 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

9 augustus Colijnsplaatse dagen, op vrijdag is het kindermiddag. De kindermiddag begint om 13:00 uur met het Zeeuws Kampioenschap krabben vissen, inschrijven vanaf 12:30 in de Vismijn. Verder volgen er diverse activiteiten zoals knutselen, schminken, “zeelandbrug”stormbaan en een kindervoorstelling. ’s avonds is er een disco.

10 augustus Music at the lake. Muziekfestival in Kortgene. ’s Middags zijn er wateractiviteiten. ’s avonds zijn er optredens vanaf een poton in de havenmond van de landbouwhaven. Entree is gratis. Zie onderstaande flyer voor meer informatie en het programma. Let op! Vanwege de harde wind is dit evenement afgelast!

10 augustus Music at the lake afterparty in ’t Veeruus. Het evenement zelf is afgelast vanwege slechte weersvoorspellingen, maar de afterparty gaat door, vanaf 22:00 uur.

10 augustus Colijnsplaatse dagen, braderie in het centrum van Colijnsplaat en diverse activiteiten er omheen. Om 10 uur start de braderie. Er zijn gedurende de dag diverse demonstraties, van de KNRM, brandweer en landmacht. Er zijn o.a. kermisattracties, helikoptervluchten, foodtrucks, een paardentram, bungee jump en een stormbaan. Ook zijn er tussen 13-21 uur diverse live optredens bij de Vismijn. In de avond, vanaf 21 uur is er feest in de Vismijn.

10 Augustus Demonstraties van Brandweer Colijnsplaat-Kortgene. Tussen 10-16 uur zijn er diverse dingen te doen, zoals het bezichtigen van de brandweerwagen, een spel voor kinderen en een belevingscontainer. Om 14 uur is er een demonstratie. Locatie: Voorstraat, Colijnsplaat.

14 Augustus Vrijmarkt in Kamperland, in de Noordstraat, Veerweg en het Alexiaplein van 12-22 uur. De vrijmarkt is voor particulieren, verenigingen en hobbyisten met nostalgische, folkloristische en regionale producten. Met muzikanten, entertainment en kinderactiviteiten. Vooraf aanmelden voor een kraam of plekje (via formulier of bij De kleine winst, veerweg 14 in Kamperland).

17 augustus Rommelmarkt in Kortgene. Georganiseerd door Protestantse Gemeente de Ontmoeting. De opbrengst is bestemd voor het behoud van de Nicolaaskerk in Kortgene. Locatie van de rommelmarkt is het Julianaplein. Geopend van 9 tot 16 uur. Meer informatie op de website.

17 augustus Kortgeens Kaaifeest. Om drie uur begint het met een middagprogramma voor kinderen, er is een animatieteam. Er zijn helicoptervluchten mogelijk en er is een DJ en diverse optredens van bands.

17 augustus Beachvolleybal toernooi in Wissenkerke. Van 14-20 uur. Meedoen kan in teams van 4 personen. Locatie: Boerderij “molenzicht”, dorpsweg 48, Wissenkerke. In de avond is er een prijsuitreiking met live muziek in cafe de Kroon. Zie onderstaande flyer voor meer informatie.

17 en 18 augustus Kunstspoor. Kunstroute langs diverse locaties en kunstenaars op Noord-Beveland. Een route die het publiek de weg wijst naar op Noord-Beveland wonende en/of werkende kunstenaars en galeries die op het eiland gevestigd zijn. Een jaarlijks terugkerend evenement. Van 11 tot 17 uur, er zijn 23 locaties op Noord-Beveland die bezocht kunnen worden. Voor details over de route, kijk op www.kunstspoor.nl

17 en 18 augustus Brocante fair in het Katshuis in Kats, noordlangeweg 34. Geopend van 10-17 uur. Het katshuis zelf is ook open voor het publiek.

21 Augustus Bloemen van het Veerse Meer. Excursie met de boswachter van Staatsbosbeheer. Bewandel de kruidenrijke graslanden van natuurgebied de Schotsman. In dit natuurgebied groeien bijzondere planten zoals de parnassia, orchideeën, ratelaar, koekoeksbloem en het vleesetende plantje de zonnedauw. Van 14:00-15:30 uur, deelname kost 5 euro. De startlocatie is de parkeerplaats aan de Veerse Gatdam, tegenover surfschool Sup. N57, 4493RA Kamperland. Meer informatie: staatsbosbeheer.nl

21 Augustus Zomermarkt in Kamperland, in de Noordstraat, Veerweg en het Alexiaplein van 12-22 uur. Er zijn marktkramen, draaimolen, streekproducten zoals babbelaars en gerookte paling, bungee trampoline, curiosa en antiek, hobby kramen, oude ambachten, koek, noten, ijs en snoepkraampjes, rondrit met een huifkar, springkussen en schminken voor de kinderen. Deze dag is het ook Rescue kamperland, verzorgd door Brandweerpost Kamperland.

24 augustus dag van de Clematis bij de Zeeuwse Rozentuin in Kats. De tuin is te bezoeken, er zijn lezingen en er kunnen vragen gesteld worden. Tijd: 10-17 uur. Entree € 5,-

24 augustus Nachtvlinders en vleermuizen zoeken bij het dijkhuisje. Met papjes op palen en een lamp wordt er getracht nachtvlinders te vinden. Met de batdetector kan er naar vleermuizen gezocht worden met de gidsen van Nationaal Park Oosterschelde. Locatie: Keihoogteweg, Wissenkerke. Parkeren kan onderaan de dijk in de hoek bij inlaag Keihoogte. Het dijkhuisje is op de dijk. Openingstijden: 20:00-22:30 uur

24 en 25 augustus Kunstspoor. Een kunstroute die het publiek de weg wijst naar op Noord-Beveland wonende en/of werkende kunstenaars en galeries die op het eiland gevestigd zijn. Een jaarlijks terugkerend evenement. Van 11 tot 17 uur, er zijn 23 locaties op Noord-Beveland die bezocht kunnen worden. Voor details over de route, kijk op www.kunstspoor.nl

24 en 25 augustus Kunst expositie van Kunstkring Noord-Beveland in Kamperland. Schilderijen in diverse stijlen, beeldhouwwerken, keramiek, fotografie en sierkunst. Locatie: Land- en Zeezicht, St. Felixweg 3, Kamperland. Tijd: 11-17 uur.

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.