Wat te doen op Noord-Beveland december 2019

December is een echte feestmaand. Deze maand zijn er volop activiteiten op Noord-Beveland. Geniet van de lichtjes tijdens de kaarsjestocht in Wissenkerke. Bezoek de kerstbingo in Kamperland. Bekijk de kerststal in Kortgene of zoek lekker de natuur op bij het Dijkhuisje aan de Oosterschelde.

Hele maand december Expositie in Dorpshuis de stadsweide met pentekeningen van Toon Capello. Openingstijden: maandag de hele dag, woensdag de middag, en dinsdag en donderdag de avond.

1 december Winter Sinterklaas BBQ in Kamperland bij restaurant de Brouwerij. Georganiseerd door Ondernemend Kamperland. 18:00-20:00 uur

6 december Lichtjestocht in Kamperland en uitzwaaien van Sint en Pieten. 18:00 uur

7 december Kerstmarkt en rommelmarkt in Kortgene. De opbrengst van deze markt komt ten goede van het onderhoudsfonds van de Nicolaaskerk. Locatie: D’ouwe Schole, bereikbaar via het Julianaplein in Kortgene. Geopend van 09-16 uur.

8 december Kerstmarkt in Kats. In het Katse kerkje. Van 11-16 uur is er een markt met brocante, kerstdecoratie en hapjes en drankjes. Er is een loterij, live muziek en meer. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van het Katse Kerkje.

13 december Knutselavond in Soos de Vaete in Geersdijk. Jeugdactiviteit. Kerst knutselavond, neem oude cd’s mee! Meer informatie op www.soosdevaete.nl

13 december Kerstmarkt in het Amaliahof in Wissenkerke. Van 11-16 uur is er kerstmarkt met verschillende kraampjes met (cadeau)artikelen, 2e hands spulletjes, kerstcadeautjes, oliebollen en hapjes en drankjes. Locatie: Eduard Flipsepad 1, Wissenkerke.

13 december Movietour met jongerenraad Noord-Beveland. Bus en bioscoop voor 10 euro. Voor de jeugd vanaf groep 8. Zie de flyer voor meer informatie.

14 december Mini winterfair in Wissenkerke. Van ca.18.00-22.00 uur opent, de tot kerstsfeer omgetoverde, boerderij Molenzicht aan de Dorpsweg 48, haar staldeuren. Onder het genot van onze speciale glühwein kunt u de sfeervolle mini winterfair bezoeken.

14 december Kaarsjestocht in Wissenkerke. Wandel mee door het dorp met de kerstman in een verlichte stoet. Vergeet je lampion niet! Vertrek vanaf 18:30 uur bij Cafe de Kroon.

14 december Kerstbingo in Kamperland, in het Casembroothuis. Van 18:30-22:30 uur. Het start met een kinderbingo van 18:30-19:30. Om 20:30 volgt de bingo voor volwassenen. Georganiseerd door Oranjevereniging Kamperland.

14 december Winterfeest bij Soos de Vaete. Vuurkorven op straat, foodtrucks en optredens. De bands die optreden zijn Wherehound & Glorious Defenders of the Malt. Tijd 17.00 tot 00.00 uur Locatie: Soos de Vaete in Geersdijk.

14 december Kerstmarkt en rommelmarkt in Kortgene. De opbrengst van deze markt komt ten goede van het onderhoudsfonds van de Nicolaaskerk. Locatie: D’ouwe Schole, bereikbaar via het Julianaplein in Kortgene. Geopend van 09-16 uur.

15 december Kerst concert van Brassband Wilhelmina uit Colijnsplaat. Met verteller en meezing liedjes, voor iedereen. Van 15:00-17:00. De zaal is open vanaf 14 uur. Toegang is gratis. Havelaarstraat 101, Colijnsplaat.

18 december Open tafel in het Casembroothuis in Kamperland. Een gezamenlijke lunch met als doel gezellig samenzijn. Vanaf 11:30 uur. Vooraf opgeven via info@dorpshuiscasembroot.nl De maaltijd kost 8,75 euro excl drankjes.

18 december Open tafel in de Stadsweide, Kortgene. Een gezamenlijke lunch met als doel gezellig samenzijn. Vanaf 11:30 uur. Vooraf opgeven via info@dorpshuisdebrug.nl De maaltijd kost 8,75 euro excl drankjes.

19 december Open tafel in Dorpshuis de Brug in Colijnsplaat. Een gezamelijke maaltijd, met als doel gezellig samenzijn. Vanaf 17:00 uur. Vooraf opgeven via info@dorpshuisdebrug.nl De maaltijd kost 8,75 euro excl drankjes.

20 december Rondje kerstkaarten bezorgen, met de kerstman, georganiseerd door Soos de Vaete in Geersijk. Aanvang 19:30 uur.

20 december Meidenavond, voor alle meiden in Noord-Beveland van 10 t/m 14 jaar. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig. Deze avond is het een movie-night. Locatie: Zaal onder de Toren, Voorstraat 20, Wissenkerke.

21 december Herdertjestocht. Georganiseerd door Prot. Gem. De Ontmoeting te Noord-Beveland en Landgoed Rijckholt in Geersdijk. Een wandeling langs een verlicht pad waarin het kerstverhaal wordt gespeeld. Geschikt voor jong en oud. Van 16:30-17:30. Parkeren kan op het CZAV terrein. Deelname is gratis, maar aan het eind van de tocht kunt u eventueel een bijdrage geven voor Leergeld Oosterschelderegio.

21 december Kerststal bij de molen in Kortgene. Van 11-17 uur.

21 december Kerstmarkt en rommelmarkt in Kortgene. De opbrengst van deze markt komt ten goede van het onderhoudsfonds van de Nicolaaskerk. Locatie: D’ouwe Schole, bereikbaar via het Julianaplein in Kortgene. Geopend van 09-16 uur.

21 december x-mas party in HCR de Kroon in Wissenkerke. Vanaf 21:00 uur is het party time met live optredens & karaoke. Zie onderstaande flyer voor meer informatie.

21 december Stefano Keijzers, Cabaret voorstelling. Entree € 15,- Aanvang: 20:00 uur. Zaal onder de Toren, Wissenkerke. Meer informatie en kaartverkoop op www.nutnoordbeveland.nl

23 december Kerstborrel in Pivo. Geersdijkseweg 31 in Geersdijk. Aanvang: 21.00 uur.

23, 24, 29 december Scharrelen rond het dijkhuisje in Wissenkerke. Aan de Keihoogteweg, in de polder bij Wissenkerke, staat op de dijk een oud dijkwachtershuisje. Dit huisje is te bezoeken. In het huisje is een gids van Nationaal Park Oosterschelde aanwezig. Je kan samen op ontdekkingsreis gaan rondom het huisje. Openingstijden: 11-16 uur

25 december Kerst

31 december Oudjaar

31 december Carbidschieten in Geersdijk. Tussen 15:00 uur en 17:00 uur aan de Stekeldijk/Provincialeweg te Geersdijk.

31 december Carbidschieten in Colijnsplaat. Land achter Colijnsplaatseweg 31, te Colijnsplaat. Tussen 11:00 en 18:00 uur

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.