Wat te doen op Noord-Beveland januari 2020

Even rust na alle drukte van de feestdagen? Nee hoor, op Noord-Beveland gaan we gewoon door met de leukste evenementen in dit nieuwe jaar! Het begint traditiegetrouw natuurlijk met de nieuwjaarsduiken op 1 januari. Maar er zijn meer tradities op Noord-Beveland die in de maand januari: de sponsorloop van de voetbalvereniging in Kamperland, de jaarlijkse wandel- en mountainbiketocht in Wissenkerke, kerstbomenverbrandingen en de nieuwjaarsborrel van de gemeente.

1 januari Nieuwjaarsdag

1 januari Nieuwjaarsduik in Kamperland om 12.00 uur bij Roompot Beach Resort

1 januari Nieuwjaarsduik in Kortgene, bij Camping de Paardekreek.

2 en 3 januari Scharrelen rond het dijkhuisje in Wissenkerke. Aan de keihoogteweg, in de polder bij Wissenkerke, staat op de dijk een oud dijkwachtershuisje. Dit huisje is te bezoeken. In het huisje is een gids van Nationaal Park Oosterschelde aanwezig. Je kan samen op ontdekkingsreis gaan rondom het huisje. Openingstijden: 11-16 uur

4 januari Sponsorloop Voetbalvereniging de Bevelanders. Elk jaar, op de eerste zaterdag van dat jaar, houd de voetbalvereniging in Kamperland een sponsorloop. De opbrengst gaat naar lokale goede doelen.

4 januari Kerstbomenverbranding in Kortgene. Verzamelen voor het evenement bij Molen de Korenbloem in Kortgene. Voorafgaand aan het evenement kunnen kerstbomen ingeleverd worden bij de molen. Tijd: 19-21 uur

5 januari. Mountainbike en wandeltocht Noord-Beveland. Een jaarlijks terugkerend evenement. Inschrijven en starten bij Restaurant de Kroon, Voorstraat 17, Wissenkerke. Inschrijven tussen 09.00 en 11 uur. Kosten 5 euro per persoon. De afstanden voor de mountainbikers zijn 25-45 en 60 km. Voor de wandelaars is er een 12 en een 21 km route. Tijdens de tochten zijn er op verschillende plaatsen koek en zopie te krijgen, en er zijn toiletten.

10 januari kerstbomenverbranding Colijnsplaat. Lever voor 17 uur je kerstboom in op het parkeerterrein van de brandweer. Je ontvangt bij het inleveren een lootje. Rond 19 uur is de verbranding met de verloting.

11 januari Start van het biljarttoernooi in Wissenkerke. In Cafe de Kroon. Met live muziek op de slotavond, op 8 februari.

17 januari Zaalvoetbal in Kortgene. Georganiseerd door jongerenwerk Noord-Beveland. Vanaf 18:30 uur in de gymzaal van dorpshuis De Stadsweide in Kortgene. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

17 januari Jeugdactiviteit in Soos de Vaete, Geersdijk. Bingo! Vanaf 19:30 uur.

18 januari Blue Jeans Big Band & Appletree. Theatershow ‘Swing, Swing, Swing’. Entree € 12,- Aanvang 20:00, Zaal onder de Toren, Wissenkerke. Meer informatie en kaartverkoop op www.nutnoordbeveland.nl

18 januari Fright night in Colijnsplaat. Een tocht van ongeveer 45 minuten. Leuk voor de oudere jeugd en volwassenen. Opgeven via ccbcolijn@gmail.com Vermeld in de email je naam, met wie je samen wil lopen, je leeftijd en indien je onder de 18 bent de contactgegevens van je ouders/verzorgers. Groepjes van max 5 personen. Na het aanmelden ontvang je verdere gegevens zoals de starttijd, dat is tussen 18:30 en 21:30 uur.

23 januari Start van de wekelijkse pleintjesactiviteiten in Kortgene. Tot en met de voorjaarsvakantie elke donderdagmiddag vanaf 14 uur. Er worden sportactiviteiten gedaan zoals trefbal, basketbal, hockey, teambal, voetbal of multibal. Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar uit Kortgene. Georganiseerd door jongerenwerk Noord-Beveland.

26 januari Concert in de Dorpskerk Colijnsplaat. Vanaf 15 uur. Een middag met lichte muziek door Noord-Bevelandse musici. Henk Tazelaar op het orgel, Corella Nijsse zang en Anja Kopmels zang/gitaar. Na afloop is er collecte bij de uitgang. Locatie: Dorpskerk Colijnsplaat, Havelaarstraat 30, 4486BC Colijnsplaat.

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.