Wat te doen op Noord-Beveland juli 2019

Het is toeristentijd! Deze tijd van het jaar is er overal wel iets te bevelen op Noord-Beveland! Dat wordt kiezen!

2 juli JoinVolleybalTour in Colijnsplaat. Een gepimpte bus met attracties die een plein kunnen vullen! De middag is voor alle kinderen in de basisschool leeftijd. Locatie: In en om de sportzaal de Brug, Havelaarstraat 101-D in Colijnsplaat. Van 15-19 uur. Voor leden van SV de Brug is toegang gratis, voor niet-leden €2,- Meer informatie op onderstaande flyer.

Vanaf 2 juli elke dinsdag en donderdag. Het verhaal van Rinus in de vorm van een wandeling. Landbouwer Rinus de Regt uit Colijnsplaat houd in de zomermaanden elke dinsdag en donderdagavond een rondleiding. Tijdstip 19:00 uur, duur wandeling 1,5 uur. Kosten 5 euro per persoon. De start is bij de vogelkijkhut aan de Noordlangeweg/Westzeedijk te Colijnsplaat. Parkeren kan op de parkeerplaats tegenover minicamping Mattemburgh.

Vanaf 3 juli elke woensdag en donderdag . Vaartocht vanuit Kamperland (Sophiahaven) over Nationaal Park de Oosterschelde, onder de Zeelandbrug door, naar Zierikzee. Onderweg is er kans zeehonden en bruinvissen te zien (geen garantie). Georganiseerd door Frisia Rondvaarten. Elke woensdag en donderdag in juli en augustus. Afvaarttijd in Kamperland is 11 uur, Afvaarttijd voor de terugweg vanuit Zierikzee is 16 uur. Meer informatie

5 juli Wissebadnacht. Dansen, zwemmen en misschien wel slapen bij het Wissebad in Wissenkerke? Dat kan, op 5 juli is het weer Wissebadnacht. Zie onderstaande flyer voor meer informatie.

5 juli Zomeravondconcert van Brassband Wilhelmina onder leiding van Dick Broers. Locatie: Het nieuwe evenementen-terrein aan de Oude haven in Colijnsplaat. Aanvang 19:30, gratis entree. Bij regen of harde wind kan het evenement afgelast worden.

6 juli Rozenverzorgingscursus bij de Zeeuwse rozentuin in Kats. Van 10-13 uur. Kosten € 20,- Vooraf aanmelden. Meer informatie.

6 juli Rommelmarkt in Kortgene. Georganiseerd door Protestantse Gemeente de Ontmoeting. De opbrengst is bestemd voor het behoud van de Nicolaaskerk in Kortgene. Locatie van de rommelmarkt is het Julianaplein. Geopend van 9 tot 16 uur. Meer informatie op de website. Deze dag is er ook een mosselbakker op de markt.

7 juli Wandeling rond de Oosterschelde. 58 kilometer wandelen, geen wedstrijd, maar gewoon een wandeling. Vertrek vanaf hotel/café de Kroon in de Voorstraat in Wissenkerke. De route gaat via de Oosterscheldedijk naar de Zeelandbrug, naar Zierikzee. Verder langs de Schouwse kust, de schelphoek, de Plompe toren en via de Stormvloedkering en Neeltje Jans weer terug naar Wissenkerke.

7 juli Cabaretier Rob Favier in de Dorpskerk in Colijnsplaat. Deze christelijke podiumartiest staat bekend om de eigenzinnige en humoristische manier van spreken. De dienst begint om 10 uur.

7 juli Kaaihoeveconcert door samenwerkingsorkest EMM-Avendo om 14:00 uur. Locatie: Kaaioprit 1, Kortgene. Toegang is gratis.

7 juli Om 17:00 uur is de finale van het WK-vrouwenvoetbal te bekijken in Soos de Vaete in Geersdijk.

11 Juli Zomeractiviteit van SMWO Jongerenwerk: Aqua Park (Schotsman Kamperland). Van 12:30-13:30 Zwemdiploma verplicht en vooraf aanmelden. Zie onderstaande flyer voor meer informatie.

Vanaf 12 juli Scharrelen rond het dijkhuisje in Wissenkerke. Open van 11.00 tot 16.00 uur. Aan de keihoogteweg, in de polder bij Wissenkerke, staat op de dijk een oud dijkwachtershuisje. Dit huisje is te bezoeken. In het huisje is een gids van Nationaal Park Oosterschelde aanwezig. Je kan samen op ontdekkingsreis gaan rondom het huisje. Het huisje is geopend op de volgende data in juli: 12, 13, 19, 21,25,26,29 en 31 juli Openingstijden: 11-16 uur.

13 juli Opening “Oude” haven, plein vol festijn in Colijnsplaat. De gemeente, dorpsraad en ondernemersvereniging willen vieren dat het nieuwe plein voltooid is. Zaterdag 13 juli is er daarom een feestelijke opening. Vanaf 11 uur starten de festiviteiten, die duren tot 21:00 ’s avonds. 11 uur is de opening van het monument en optreden van Brassband Wilhelmina. Er is een picknick, kindermiddag, tentoonstelling en in de avond is er een solexrace. Om 16:00 uur vindt de officiële openingshandeling plaats.

13 juli Solexrace in Colijnsplaat. Start om 18:30 uur in de Voorstraat. Inschrijven tussen 17-18 uur bij de jurywagen. Kosten € 5,- Er wordt gereden in de klassen ludiek en special. Gaan kijken naar de race kan natuurlijk ook!

Vanaf 13 juli is expositie “de schoonheid van Noord-Beveland” van fotoclub Noord-Beveland te bekijken in Kerkgebouw de Ark van de protestantse gemeente in Kamperland. Adres: Veerweg 100, Kamperland. De expositie is te bekijken op 13,20,27 juli, 3 en 10 augustus tussen 10-12:30 uur. En op 24 juli, 7, 14 en 21 augustus tussen 13:30-17:30 uur.

13 en 14 juli Life saving sport op het Banjaardstrand in Kamperland. Dit weekend is er een sportief kampioenschap waarbij Teams van de reddingsbrigade en individuele deelnemers (reddend zwemmers) strijden om de titels. Het evenement vind plaats bij de post van de Strandwacht Banjaardstrand. Beide dagen beginnen de wedstrijden om 10:00 uur. Meer informatie: http://www.rednedlifesavingsport.nl

18 juli Zomeractiviteit van SMWO Jongerenwerk: Knutselmiddag in Zaal onder de Toren in Wissenkerke. Voor kinderen van 6-12 jaar. Tijd: 14-16 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

19 juli Opening van het mountainbike netwerk op Noord-Beveland. Om 18 uur wordt het netwerk geopend, daarna zal er een toertocht gehouden worden van ongeveer 40 km. Start bij de Kroon in Wissenkerke Kosten deelneming 5 euro.

20 juli Excursie zilte zaligheden aan de Oosterschelde. Onder leiding van een gids van het Nationaal Park Oosterschelde gaat u op zoek naar al het lekkers uit de Oosterschelde. Denk aan zeewieren, oesters, mossels en kokkels. Afhankeljk van uw vondsten zal er een proeverijtje klaargemaakt worden op het strand. Start bij Minicamping Zeelucht, Keihoogteweg 6, Wissenkerke. Vooraf aanmelden verplicht, via info@minicampingzeelucht.nl Deelname € 12,50 p.p / tot 12 jaar € 7,50. Zaterdag 20 juli start de excursie om 12:00 en duurt 2 uur.

20 juli Rommelmarkt in Kortgene. Georganiseerd door Protestantse Gemeente de Ontmoeting. De opbrengst is bestemd voor het behoud van de Nicolaaskerk in Kortgene. Locatie van de rommelmarkt is het Julianaplein. Geopend van 9 tot 16 uur. Meer informatie op de website.

21 t/m 27 juli Wereldkampioenschap Zeilen: Splash Blue en Eurocup Splash Red. Er worden ruim 120 deelnemers verwacht. De wedstrijden worden gevaren tijdens de Oosterscheldeweek. Op 21 juli start het met de Practice race, de dagen er na zullen er dagelijks meerdere races plaatsvinden. Locatie: Roompot Marina, Kamperland. Meer informatie: https://www.roompotmarina.nl/nl/roompot-marina-splash

22 juli Braderie bij vakantiepark de Schotsman. Diverse kramen op het centrale plein van het park, Schotsmanweg 1, Kamperland.

23 juli Dagtocht te paard, georganiseerd door Stalhouderij de Kok in Colijnsplaat. Vooraf aanmelden. Meer informatie: https://stalhouderijdekok.wordpress.com/

24 juli Zomermarkt in Kamperland, in de Noordstraat, Veerweg en het Alexiaplein van 12-22 uur. Er staan diverse marktkraampjes met ’s zomerse spullen en er kunnen huifkar tochtjes en helicopter vluchten gemaakt worden. Ook is er Rescue kamperland, verzorgd door Brandweerpost Kamperland. Opmerking: In verband met de hoge temperaturen die verwacht worden, gaan de huifkar tochtjes niet door.

26 juli Excursie Tussen dijk en dijk. Inlagen van Noord-Beveland. De excursie begin om 19:00 uur bij het entreepunt aan de Keihoogteweg, tegenover Keihoogteweg 4, Wissenkerke. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kosten 4 euro p.p Meer info: http://www.hetzeeuwselandschap.nl

27 juli PeeRock, een jaarlijks muziekfestival in de oude haven in Colijnsplaat. Het festival start om 15 uur met activiteiten voor het hele gezin. ’s avonds zijn er diverse optredens van bands. Tot 12 jaar is het gratis toegang, 12-18 jaar € 7,50 en 18+ € 17,50. Locatie: Oude haven in Colijnsplaat. Meer informatie en het programma https://www.peerock.nl/

27 juli Creatieve hobbymarkt in Kamperland. Diverse kramen met schilderkunst, keramiek, houtsnijwerk, brocante enz. Schuurverkoop, live muziek en terras. Van 10-17 uur, Hoeve Hofwijk, Hofwijkweg 1 te kamperland.

28 juli Boerderij Kerkdienst in Wissenkerke. Om 19:00 uur, bij Minicamping Zeelucht, Keihoogteweg 6, Wissenkerke.

31 juli, 13:00 uur Rommelmarkt bij Voetbalvereniging de Bevelanders in Kamperland. Nieuwstraat 65a, Sportpark Campen.

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.