Wat te doen op Noord-Beveland Juni 2019

Van zomerbingo tot poolparty, de evenementen van de maand juni staan volop in het thema van de zonnigste tijd van het jaar!

1 juni Wielerronde Noord-Beveland, start en finish is in de Voorstraat in Wissenkerke. Het evenement duurt van 14-18 uur.

1 juni Rommelmarkt in Kortgene. Georganiseerd door Protestantse Gemeente de Ontmoeting. De opbrengst is bestemd voor het behoud van de Nicolaaskerk in Kortgene. Locatie van de rommelmarkt is het Julianaplein. Geopend van 9 tot 16 uur. Meer informatie op de website.

1 juni Proef- en beleefmarkt op Camping de Paardekreek in Kortgene. Toegang is gratis, van 11-17 uur.

1 juni Start van expositie “Waar het water tekent, moet men met aflopen beginnen” in Gallery Maritime in Colijnsplaat. Johan Meeske aquarel. Van 1 juni t/m 31 juli te bezichtigen. Dagelijks geopend van 12-18 uur. Entree is gratis.

1 juni Anna Friso Wandeltocht, start vanaf Eetcafé de Strandhoek, Kamperland. Afstanden van 8, 12 en 24 km. Deelname kost 5 euro. Zie onderstaande flyer voor meer informatie.

Vanaf 4 juni elke dinsdag en donderdag. Het verhaal van Rinus in de vorm van een wandeling. Landbouwer Rinus de Regt uit Colijnsplaat houd in de zomermaanden elke dinsdag en donderdagavond een rondleiding. Tijdstip 19:00 uur, duur wandeling 1,5 uur. Kosten 5 euro per persoon. De start is bij de vogelkijkhut aan de Noordlangeweg/Westzeedijk te Colijnsplaat. Parkeren kan op de parkeerplaats tegenover minicamping Mattemburgh.

8 juni Feestdag in Wissenkerke. Vanaf 16 uur is er muziek, een vrijmarkt, een dikke bandenrace en diverse activiteiten zoals boogschieten, graffiti, boomstamzagen, knikkeren en een kussengevecht boven een waterbak. Voor de vrijmarkt is vooraf aanmelden wel noodzakelijk.

8 juni Excursie zilte zaligheden aan de Oosterschelde. Onder leiding van een gids van het Nationaal Park Oosterschelde gaat u op zoek naar al het lekkers uit de Oosterschelde. Denk aan zeewieren, oesters, mossels en kokkels. Afhankeljk van uw vondsten zal er een proeverijtje klaargemaakt worden op het strand. Start bij Minicamping Zeelucht, Keihoogteweg 6, Wissenkerke. Vooraf aanmelden verplicht, via info@minicampingzeelucht.nl Deelname € 12,50 p.p / tot 12 jaar € 7,50. Zaterdag 8 juni start de excursie om 13:15 en duurt 2 uur.

8,9 en 10 juni (Pinksterweekend) is er Fair in de Zeeuwse Rozentuin in Kats. Exposanten, workshops en natuurlijk de rozentuin zelf. Het thema is Arts&Nature. Tussen 10-17 uur. Entree € 5,- Meer informatie.

10 juni Open boerderijdag bij Boerderij Vermeer, Jacobadijk 26, 4493MZ Kamperland. Tussen 10 en 16 uur is er vanalles te beleven op de boerderij.

11 juni Vogels tellen De Noord-Bevelandse agrarische natuurvereniging Akkerleven zoekt vrijwilligers om vogels te tellen. Iedereen is welkom tijdens de bijeenkomst. Na een korte introductie gaat men het veld in. Na afloop is er een hapje en drankje. De bijeenkomst is op dinsdagavond 11 juni om 19:00 uur bij de Five Star Farm, Baas Huisweg 11, 4493NE Kamperland. Vooraf aanmelden via info@akkerleven.nl

11-14 juni Avondvierdaagse in Kamperland. Georganiseerd door Oranjevereniging Kamperland. Zie de onderstaande flyer voor meer informatie.

11-14 juni Avondvierdaagse Colijnsplaat, van 18-20 uur. De afstanden zijn 10 km en 5 km.

12 juni Jaarlijkse buitenspeeldag. Deze dag zijn er verschillende leuke spelactiviteiten bij het Wissebad in Wissenkerke, georganiseerd door de jongerenraad en SMWO. Geen minimumleeftijd, wel een zwemdiploma of toezicht van ouders, aangezien de dag georganiseerd wordt bij zwembad het Wissebad in Wissenkerke

14, 15 en 16 juni EEF festival. Eindeloos eiland festival op Noord-Beveland, vlak bij Wissenkerke. Drie dagen muziek, cultuur en natuur. Meer informatie op www.eeffestival.nl

15 juni Rommelmarkt in Kortgene. Georganiseerd door Protestantse Gemeente de Ontmoeting. De opbrengst is bestemd voor het behoud van de Nicolaaskerk in Kortgene. Locatie van de rommelmarkt is het Julianaplein. Geopend van 9 tot 16 uur. Meer informatie op de website.

15 juni Volleybaltoernooi in Geersdijk. Het jaarlijkse volleybaltoernooi van Soos de Vaete zal dit jaar plaats vinden op 15 juni. Aanvang 15:00 uur

15 juni Dag van de Roos in de Zeeuwse Rozentuin in Kats. Er zijn lezingen en rondleidingen. Entree voor de tuin incl. kunsttentoonstelling is € 5,- per persoon. Adres: Katse Groeneweg 3, 4485 PH Kats. Meer informatie

16 juni De Peelandmars. Een wandelevenement waarbij diverse afstanden mogelijk zijn. Er is keuze uit 55, 30, 15 of 6 km. Ook is er een Mindful walk clinic van 1,5 uur waar voor ingeschreven kan worden. Het evenement is georganiseerd door Rotary Goes-de Bevelanden. Alle opbrengst van de Peelandmars 2019 gaat naar Hospice Het Clarahofje in Goes. Meer informatie: http://peelandmars.nl/

17 t/m 21 juni Zwemvierdaagse in het Wissebad in Wissenkerke. Een jaarlijks terugkerend evenement. Van 18:30 tot en met 19:45 kun je baantjes zwemmen. Op de slotavond is er muziek en een verloting.

19 juni Open tafel in het Casembroothuis in Kamperland. Vanaf 11:30 is iedereen van harte welkom, het doel van de open tafel is een gezellig samenzijn. De maaltijd kost € 8,75 excl. drankjes.

20 juni Open Tafel in dorpshuis het Drenthehuis in Geersdijk. Vanaf 11:30 is iedereen van harte welkom, het doel van de open tafel is een gezellig samenzijn. Vooraf opgeven, voor 14 juni via info@hetdrenthehuis.nl De maaltijd kost € 8,75 excl. drankjes.

21 en 22 juni Zomerstart Kats. Vrijdagavond is er een dorpsbarbecue, zaterdag is er een rommelmarkt en muziek.

22 juni Zomerbingo in Kamperland, in het Casembroothuis. Van 18:30-22:00 uur. Het start met een kinderbingo van 18:30-19:30. Om 20:30 volgt de bingo voor volwassenen.

22 juni Open dag bij Zorgboerderij Landleven in Kortgene. De zorgboerderij is van 10-16 uur geopend. De zorgboerderij bied persoonsgerichte dagbesteding aan ouderen vanaf 55 jaar. Er zijn allerlei producten te koop die de deelnemers op de zorgboerderij gemaakt hebben zoals vogelhuisjes, picknicktafels, houten banken, bloemen, versierde vaasjes, cadeautjes enz. Voor de kinderen zijn er spelletjes in het weiland en een springkussen. Er is ook een friet- en ijsboer aanwezig en fruit te koop. Adres: Prinsendijk 15, 4484NZ Kortgene.

24 juni t/m 28 juni Opruimen Zwerfafval op Noord-Beveland. Deze week gaan schoolkinderen, leden van de dorpsraden, dorpsbewoners en jongeren van de Vliethoeve de straat op om het zwerfafval aan te pakken. Meer informatie op de website van de gemeente Noord-Beveland.

28 juni Meidenavond in Zaal onder de Toren, Wissenkerke. Voor meiden van 10 t/m 14 jaar. Van 19-21 uur. Dit keer is het thema glow in the dark dancing. Georganiseerd door SMWO. Deelname is gratis, opgeven niet nodig.

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.