Wat te doen op Noord-Beveland mei 2018

Wat is er te doen op Noord-Beveland in mei 2018

 

2 en 20 mei Dijkhuisje Wissenkerke bij Nationaal Park Oosterschelde is geopend van 11 tot 16 uur, en er is een gids aanwezig.

3 mei  Workshop graffiti spuiten in Kortgene. Voor jongeren tussen de 10 en 18 jaar. Gratis deelname, wel opgeven.

3, 10, 17, 24 en 31 Mei Rondleiding verrassend Colijnsplaat. Iedere donderdag in de maanden mei t/m september, gaat alleen door bij minimaal 5 volwassen deelnemers. Van 11:30-15:30. €17,50 p.p., Kinderen 7.50. Incl. koffie, thee en hapjes. Meer informatie en aanmelden via TREC

5 mei Patrijzenjacht in Colijnsplaat. Een wielerwedstrijd georganiseerd door Café de Patrijs. Meer informatie op de websitepatrijzenjacht.nl

5 mei 13:00-15:00 Excursie Zeeuwse Zilte Zaligheden. Rondleiding met gids van Nationaal Park Oosterschelde. Ga samen op zoek naar zeewier, oesters, mossels en kokkels. Afhankelijk van de vondsten wordt er een proeverijtje klaargemaakt. Aanmelden verplicht via Minicamping Zeelucht.

11 mei Noord-Bevelandse boerenroute. Een jaarlijks terugkerend evenement op de vrijdag na Hemelvaart. Geschikt voor wandelaars, fietsers, koetsiers en ruiters. Onderweg kom je langs (boeren)bedrijven waar je rond mag kijken of een rondleiding krijgt.  Meer informatie  voor ruiters via de facebookpagina van Ruiterroutes Noord-Beveland, zij starten om 10:30 bij OC stables in Kamperland. Fietsers en voetgangers starten om 10:30 bij Minicamping Zeelucht, Keihoogteweg 6, 4491PT Wissenkerke. Fietsers kunnen ook starten vanaf Fruitteelt en akkerbouwbedrijf Zuijdweg, stekeldijk 19 in Kamperland.

Vanaf 12 mei Aquapark Waterspeeltuin bij schotsman watersport in Kamperland. De hele zomer in weekenden, op woensdagen en op feestdagen van 13:00-16:00 uur. Vanaf 12 mei. 7 euro voor een uur, vanaf 6 jaar, zwemdiploma verplicht. Campensweg 3, Kamperland. Website

12 mei Wielerronde Noord-Beveland, start en finish in de Voorstraat in Wissenkerke. Inschrijven en meer informatie via deze link.

12 mei Lentemarkt in Kats. zaterdag 12 mei van 11.00 uur tot 16.00 uur in en rondom de “Katse kerk”. Er zijn onder andere planten, brocante en boeken te koop, er is een snuffelmarkt, een loterij en nog veel meer. Ook is er een tuincafé met dranken en lekkers van de Katse thuisbakkers. De opbrengst van de lentemarkt is bestemd voor het onderhoud van de kerk en het Nieuw-Zeelandhuis.

14 t/m 17 mei Wandelvierdaagse in Kortgene. Georganiseerd door wandelclub Kortgene. Dorpshuis de Stadsweide. Start om 18:30uur Keuze uit 2.5 km, 5 km of 10 km.

18 mei Meidenavond Noord-Beveland 19:00-21:00uur. Beauty avond met fotoshoot. Zaal onder de Toren, Voorstraat 20, Wissenkerke

19 t/m 21 mei +Fair in de Zeeuwse Rozentuin in Kats. Een jaarlijks terugkerend evenement in het Pinksterweekend. Meer informatie op de website van de Zeeuwse Rozentuin.

24 mei Dag van het Nationaal park. Het dijkhuisje aan de Keihoogteweg bij Wissenkerke is deze dag geopend, inloop tussen 16-21 uur.

25 mei Tussen Dijk en Dijk, rondleiding met Gids. De gids verteld over de geschiedenis, planten en vogels op Noord-Beveland. Neem een verrekijker mee, aanmelden is niet nodig. De rondleiding start bij het entreepunt aan de Keihoogteweg, t.o. Keihoogteweg 4, Wissenkerke. De rondleiding start om 19:00 uur. De kosten zijn 4 euro p.p. voor volwassenen, 2 euro p.p voor kinderen. Honden niet toegestaan.  Meer informatie op de website van het Zeeuwse Landschap.

25 mei movietour Noord-Beveland voor kinderen/jongeren vanaf 12 jaar. Een bus rijd langs alle dorpen op Noord-Beveland en dan naar de bioscoop in Vlissingen. Iedereen kan kiezen uit een film naar keuze. Kosten 10 euro per persoon. Voor opstaptijden, kijk op de website van Jongerenraad Noord-Beveland.

26 mei Zeekajakvaren langs Noord beveland, start bij strandhoekweg in Kamperland om 12:30, kosten 89 euro. Een tocht van in totaal 2,5 uur varen, totale duur 5 uur, dat is inclusief voorbereiding en pauzeren. Neem zelf eten en drinken mee. Meer informatie op www.outdoorinspiration.nl

26 mei Zeekajakvaren vanuit de Oesterput, Noord-Beveland. Start om 17:00 uur Trefpunt is de Parkeerplaats Emelissedijk, bij het oude bietenhaventje. Een tocht van ongeveer 2 uur varen, duur is 5 uur incl voorbereiding en pauze. Neem zelf eten en drinken mee. Kosten €85 per persoon. Meer informatie op de website www.outdoorinspiration.nl

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.