Wat te doen op Noord-Beveland Mei 2019

Mei is een actieve maand op Noord-Beveland! Geniet van de buitenlucht tijdens sporttoernooien, excursies en avondvierdaagses!

1 mei Graffiti workshop in Kortgene, Julianaplein (skatebaan) Vooraf aanmelden, er zijn twee workshops. Eén om 12:30 en één om 14:00 uur. Voor kinderen vanaf 8 jaar. Vooraf opgeven. Meer informatie op de flyer.

2 mei Openstelling Museum ’t ouwe Uus in Kortgene. In mei, juni, juli en augustus is het museum iedere donderdag geopend. Kaaioprit 1, Kortgene.

3 mei Lasergamen bij het Klokuus. Bus en activiteit, voor kinderen vanaf groep 7/8 tot 18 jaar. Vooraf aanmelden is wel nodig. Voor meer informatie, zoals informatie over aanmelden, opstaphaltes en tijden, zie de flyer.

4 mei Rommelmarkt in Kortgene. Georganiseerd door Protestantse Gemeente de Ontmoeting. De opbrengst is bestemd voor het behoud van de Nicolaaskerk in Kortgene. Locatie van de rommelmarkt is het Julianaplein. Geopend van 9 tot 16 uur. Meer informatie op de website.

4 mei Plantenmarkt in Colijnsplaat van 10 tot 12 uur. De jaarlijkse plantenmarkt is op het plein naast de Dorpskerk. De opbrengst van de markt wordt gebruikt voor het onderhoud van de kerk.

4 mei dodenherdenking in Kamperland. Om 19:20 start het met een korte herdenking in de Protestantse kerk. Om 19:50 verzamelen bij het monument, om 20:00 uur stilte. Daarna speelt Muziekvereniging Wilhelmina het Wilhelmus. Vervolgens zullen er kransen gelegd worden bij het monument.

8 mei Schoolvoetbaltoernooi voor de basisscholen van Noord-Beveland, groepen 5 en 6 Op Noord-Beveland is het toernooi bij Voetbalvereniging de Bevelanders in Kamperland.

10 mei Start van de lentecup bij Tennisvereniging S.V. Slagvast in Kamperland. Vier vrijdagmiddagen met tennis & gezelligheid voor kinderen van 4-12 jaar. Voor meer informatie, zie de onderstaande flyer.

11 mei Excursie zilte zaligheden aan de Oosterschelde. Onder leiding van een gids van het Nationaal Park Oosterschelde gaat u op zoek naar al het lekkers uit de Oosterschelde. Denk aan zeewieren, oesters, mossels en kokkels. Afhankelijk van uw vondsten zal er een proeverijtje klaargemaakt worden op het strand. Start bij Minicamping Zeelucht, Keihoogteweg 6, Wissenkerke. Vooraf aanmelden verplicht, via info@minicampingzeelucht.nl Deelname € 12,50 p.p / tot 12 jaar € 7,50. De excursie start op zaterdag 11 mei om 14.15 uur en duurt 2 uur.

11 mei Nationale Molendag. Tijdens de Nationale molendag is de molen in Kortgene geopend tussen 11 en 17 uur.

11 mei Molendag in Wissenkerke. De molen is deze dag te bezoeken, op Nationale Molendag. Langs het molenpad staan kraampjes, terras en ook de molenwinkel is open. Als het regent staan de kraampjes en terras binnen.

11 mei Lentemarkt in de Katse Kerk. Een jaarlijks terugkerend evenement om geld in te zamelen voor het onderhoud van de Katse kerk. Een markt met planten, tuinbrocante, een loterij en een tuincafé. Entree is gratis.

11 mei Jaaruitvoering van Samenwerkingsorkest EMM Avendo in dorpshuis de Stadsweide in Kortgene. Het thema van de avond is Musicals. Meer informatie op onderstaande flyer.

13 mei t/m 16 mei Avondvierdaagse in Kortgene. Georganiseerd door Stichting Wandelclub Kortgene. Vanaf Dorpshuis de Stadsweide, Stadspolderlaann 1. Drie afstanden zijn mogelijk, 2.5 km, 5 km of 7.5 km. Inschrijven maandag 13 mei vanaf 18 uur. De start is om 18:30. Het einde tussen 20:00-21:30, afhankelijk van de afstand.


15 mei Pleintjesactiviteiten in Kamperland. Tijdens de vakantie en in verband met schoolvoetbal was het even niet, maar vandaag starten de pleintjesactiviteiten weer. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Elke woensdag tussen 13:15 – 14:30 uur. Aanmelden is niet nodig en deelname is geheel gratis. Voor meer informatie, zie onderstaande flyer:

16 mei Open tafel in Geersdijk. In Dorpshuis het Drenthehuis. Gezellig samen eten. Inloop vanaf 11:30 uur, eten om 12 uur. Kosten 8,75 euro. Vooraf opgeven. Meer informatie op hetdrenthehuis.nl

16 mei Start van “o kijk, dat zijn die oude foto’s van hier!” in Wissenkerke. De opening van de route wordt gedaan door de burgemeester en basisschoolkinderen van basisschool de Vliete. De opening is om 13.30, bij de trappen op de kop van de Voorstraat (bij Voorstraat nr 1). Iedereen is hierbij welkom. De route in Wissenkerke loopt door de Voorstraat, Dorpsdijk, Ooststraat en de Oostvoorstraat. De route is dag en nacht te bekijken, van 16 mei t/m 15 september. De expo is deel van een serie in meer kernen in de regio. Meer informatie: www.okijkhier.nl

18 mei Patrijzenjacht, wielerwedstrijd. Jaarlijks terugkerende wielerwedstrijd van Café de Patrijs in Colijnsplaat. De start is om 13:00 uur voor de amateurs, gevolgd door de andere categorieën om 14:30 en 16 uur. De start en finish is in de Voorstraat in Colijnsplaat. Meer informatie.

18 mei Rommelmarkt in Kortgene. Georganiseerd door Protestantse Gemeente de Ontmoeting. De opbrengst is bestemd voor het behoud van de Nicolaaskerk in Kortgene. Locatie van de rommelmarkt is het Julianaplein. Geopend van 9 tot 16 uur. Meer informatie op de website.

24 mei Excursie Tussen dijk en dijk. Inlagen van Noord-Beveland. De excursie begin om 19:00 uur bij het entreepunt aan de Keihoogteweg, tegenover Keihoogteweg 4, Wissenkerke. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kosten 4 euro p.p Meer info: hetzeeuwselandschap.nl

24 mei Meidenavond in Zaal onder de Toren, Wissenkerke. Voor meiden van 10 t/m 14 jaar. Dit keer is het een movie night, de film Dumplin zal getoond worden. Georganiseerd door Jongerenwerk Noord-Beveland. Deelname is gratis, opgeven niet nodig.

25 mei Excursie zilte zaligheden aan de Oosterschelde. Onder leiding van een gids van het Nationaal Park Oosterschelde gaat u op zoek naar al het lekkers uit de Oosterschelde. Denk aan zeewieren, oesters, mossels en kokkels. Afhankelijk van uw vondsten zal er een proeverijtje klaargemaakt worden op het strand. Start bij Minicamping Zeelucht, Keihoogteweg 6, Wissenkerke. Vooraf aanmelden verplicht, via info@minicampingzeelucht.nl Deelname € 12,50 p.p / tot 12 jaar € 7,50. De excursie start op zaterdag 11 mei om 14.00 uur en duurt 2 uur.

25 mei Europese dag van het Nationaal park. Deze dag zijn er diverse activiteiten bij de Oosterschelde, zoals een excursie zilte zaligheden en de schatten van de nacht ontdekken bij het duikhuisje, zie onderstaande flyer.

29 mei Open tafel Avondeditie. In Geersdijk. Gezellig samen eten. Inloop vanaf 17:30 uur, eten om 18 uur. Kosten 8,75 euro. Vooraf opgeven. Meer informatie hetdrenthehuis.nl

25 mei Solex toertocht. Start bij het solexmuseum in Colijnsplaat, Voorstraat 6. Inschrijven tussen 10:30-11:30 uur. Start om 12 uur. Zowel mogelijk om deel te nemen met eigen solex (€10,-), als op een gehuurde solex (€ 15,-).

25 mei Music for wheels. Muziekoptredens van 20:30 – 01:00 uur. Locatie: Haventerrein Kamperland. Entree € 10. Opbrengst gaat naar de stichting On Wheels, die aangepaste woningen en campers verhuren.

31 mei Koppeltijdrit van de Wielerronde Noord-Beveland. Start om 19 uur in de Voorstraat in Wissenkerke. De wielerronde zelf is een dag later, op 1 juni.

31 mei Noord-Bevelandse Boerenroute voor fietsers en wandelaars. Jaarlijks terugkerend evenement waarbij je wandelt of fietst door het landschap en stops kan maken bij lokale (boeren)bedrijven. Starten kan aan jacobadijk 1, Kamperland. Starten tussen 10:30 en 13:30. Uiterlijke aankomsttijd is 16:30. Deelname kost € 6,-. Dit jaar is er geen route voor ruiters en menners.

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.