Wat te doen op Noord-Beveland oktober 2019

Evenementen, activiteiten en uitjes op Noord-Beveland in oktober 2019. Oktober staat op Noord-Beveland in het teken van pompoenen en halloween. Van herfstbingo tot bierfestival, van knutselen tot griezeltochten, er is weer genoeg georganiseerd deze maand!

4 t/m 6 oktober Kustmarathon Zeeland. Een deel van het parcours loopt over Noord-Beveland. Op zaterdag is in de ochtend de marathon voor mountainbikers, in de middag de echte marathon en op zondag is het wandelmarathon.

4 oktober Movietour georganiseerd door de Jongerenraad Noord-Beveland. Bus en bioscoop voor 10 euro. Zie onderstaande flyer voor meer informatie

5 oktober Herfstbingo in Kamperland, in het Casembroothuis. Van 18:30-22:30 uur. Het start met een kinderbingo van 18:30-19:30. Om 20:30 volgt de bingo voor volwassenen. Georganiseerd door Oranjevereniging Kamperland.

11 en 12 oktober bier- en muziekfestival in Wissenkerke. In Cafe de Kroon. Met live muziek en diverse activiteiten zoals een wandelroute. Zie onderstaande flyer voor een overzicht van de festiviteiten:

12 oktober Live in Soos de Vaete in Geersdijk “Be Four You. Aanvang 22.00 uur, entree gratis.

Vanaf 12 oktober Scharrelen rond het dijkhuisje in Wissenkerke. Aan de keihoogteweg, in de polder bij Wissenkerke, staat op de dijk een oud dijkwachtershuisje. Dit huisje is te bezoeken. In het huisje is een gids van Nationaal Park Oosterschelde aanwezig. Je kan samen op ontdekkingsreis gaan rondom het huisje. Het huisje is geopend op de volgende data in oktober: 12, 14, 17, 21, 25, 26 Openingstijden: 11-16 uur

13 oktober Mantra concert gegeven door Sacha en Irene in Geersdijk. Het begint om 14.30 uur tot ca. 16.30 uur. De donatie bedraagt 12,50 euro. Ervaring met het zingen van mantra’s is niet vereist. Als je wilt kan je meezingen maar het alleen luisteren is ook prima. Adres: Barkey Wolfstraat 18 in Geersdijk (de oude school).

15 oktober Sport & Spelmiddag in Kamperland. Tijdens de herfstvakantie is er een leuke middag georganiseerd door Jongerenwerk Noord-Beveland en verschillende verenigingen. Verzamelen om 13:30 in de kantine van voetbalvereniging de Bevelanders in Kamperland.

18 oktober Lezing van Paul Scheffer. Aanvang 20:00 uur € 10,- entree. In het Kerkje van Kats. Meer informatie en kaartverkoop op www.nutnoordbeveland.nl

19 oktober Halloweendag bij de Pompoenwinkel in Geersdijk. De winkel is omgetoverd in Halloweensfeer. Je kan zelf aan de slag met het uithollen van pompoenen. Van 11-16 uur. Geersdijkseweg 20, Geersdijk.

19 oktober Temple of Techhouse in Grand Cafe de loods in Kortgene. 21-03 uur.

23 oktober Open tafel in alle kernen op Noord-Beveland. Dit is een lunch, incl. 2 consumpties, aangeboden door de Gemeente Noord Beveland, om eenzaamheid tegen te gaan. In alle kernen vindt de lunch plaats in de dorpshuizen. Opgeven gaat via de dorpshuizen en kan t/m 15 oktober.

25 oktober Kookworkshop bij de Pompoenwinkel in Geersdijk. Voor het project Gezonde voeding van dichtbij is deze workshop georganiseerd voor de inwoners van Noord-Beveland. Ga aan de slag met streekproducten, de pompoen staat centraal deze keer. De workshop is gratis, maar vol=vol en opgeven is wel nodig, dat kan via een email naar maja.van.putte@zlto.nl De workshop is op 25 oktober van 15-17 uur. Meer informatie over het project op www.zlto.nl/gezondvandichtbij

25 oktober Meidenavond, voor alle meiden in Noord-Beveland van 10 t/m 14 jaar. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig. Deze avond zijn het chemie proefjes. Locatie: Zaal onder de Toren, Voorstraat 20, Wissenkerke.

26 oktober nacht van de nacht. Deze nacht is het Dijkwachtershuisje op de dijk aan de Keihoogteweg buiten Wissenkerke geopend. Tijdens de nacht van de nacht zijn er gidsen van Nationaal park Oosterschelde aanwezig. Samen ga je op zoek naar nachtvlinders, vleermuizen en bekijk je de sterrenhemel. Openingstijden: 20:00-22:30 uur

26 oktober organiseert Oranjecommité Wissenkerke een halloween evenement, diverse activiteiten vanaf 14:00 uur. Een film- en knutselmiddag, trick or treat, het engst versierde huis en een frightnight. voor de details, zie onderstaande flyer.

26 oktober Herfstconcert van Brassband Wilhelmina uit Colijnsplaat. In Dorpshuis de Brug in Colijnsplaat. De muziekvereniging zal met dansgroepen van balletstudio Free uit goes een optreden geven. Van 19:30-22:30 uur

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.