Wat te doen op Noord-Beveland september 2018

Activiteiten op Noord-Beveland in september

September 2018 heeft genoeg leuks te bieden! Stoppelfeest, molendag, monumentendagen, oosterscheldeweek en oogstfeesten.

1 september Dijkhuisje Wissenkerke bij Nationaal Park Oosterschelde is geopend van 11 tot 16 uur, en er is een gids aanwezig.

1 september, De Keltische folkformatie “Windbroke” treedt dit jaar op in een tiental historische Zeeuwse kerken. Op 1 september komt de band hiervoor naar de kerk van Kortgene. De locaties voor deze kerkentour zijn gekozen om hun intieme sfeer en mooie akoestiek. Het concert in Kortgene begint om 20:00 uur. Entree is €10, kaarten kunnen aan de deur worden gekocht. Voorverkoop en reservering via de website windbroke.

1 September Zeeuwse Molendag. Molen de Onderneming in Wissenkerke is deze dag te bezoeken. Er zijn verschillende kraampjes. Van 11-17:00 uur. Ooststraat 28, Wissenkerke.

1 September Stoppelfeest Geersdijk. Vanaf 16:00 uur. Activiteiten voor kinderen en optredens van diverse bands. Vanaf 16:00 uur, toegang € 5,- Meer informatie op de website van Soos de Vaete.

7, 14, 21, 28 september. Iedere vrijdag van 19:00 tot 22:00 uur is het jeugdhonk geopend bij Zaal onder de Toren in Wissenkerke, zie onderstaande flyer. Voor de jeugd vanaf 12 jaar.

8 t/m 15 september Oosterscheldeweek. Diverse activiteiten rondom nationaal park de Oosterschelde, zoals kajaktochten, zeiltochten, proeverijen, vaartochten en excursies. Meer informatie op de website np-oosterschelde.nl

8 en 9 september Open monumentendagen. Op Noord-Beveland is op deze dag Molen de Korenbloem in Kortgene geopend voor bezichtiging.

8 t/m 15 september Zeehondensafari naar de Oosterschelde vanuit Kortgene. Verken Nationaal park Oosterschelde met de MS Butskop, een gezellig schip met plaats voor 12 passagiers. Onderweg zie je vogels, zeehonden en met wat geluk ook bruinvissen. Kosten 35 euro per persoon. Vertrekt dagelijks, van 8 t/m 15 september, in de ochtend. De vaartijden verschillen per dag, afhankelijk van het tij. Kijk voor meer informatie op www.fairwaymaritiem.nl

14, 15 en 16 september Oosterschelde Beleefdagen in Colijnsplaat met diverse activiteiten.

14 en 15 september Nehalennia’s Oogstfeest. Colijnsplaat. Op vrijdag is er een kindermiddag bij het strandje, kinderen kunnen zandsculpturen maken, moddergevechten houden, zwemmen, pannenkoeken eten en ’s avonds is er een kampvuur met muziek. Op zaterdag zijn er van 15:30 uur tot 21:00 uur diverse activiteiten, een markt en workshops op en rond het strandje van Colijnsplaat. Meer informatie op deze website.

15 september Sloeprace Veerse meer vanaf Kortgene, monding landbouwhaven. Overdag is er een dames- en herenrace op het Veerse Meer. ’s avonds is er een unieke vlootschouw met versierde sloepen.  Meer informatie op de website van de veersemeerrace.

15 september Schuurverkoop in Colijnsplaat. Op deze dag zetten de bewoners van Colijnsplaat hun schuurdeuren open en bieden de overbodige spullen te koop aan.  Meer informatie via de facebookpagina Schuurverkoop Colijnsplaat.

21 september Movie tour voor de Noord-Bevelandse jeugd, vanaf groep 8. Voor 10 euro kun je met de bus naar de bioscoop. Bekijk voor de opstapplaatsen en bustijden de flyer.

22 september Burendag. Een landelijk, is een jaarlijks terugkerende dag, waarop er diverse activiteiten door en voor buurtbewoners worden georganiseerd. Kijk voor de aangemelde activiteiten in de buurt op www.burendag.nl

26 september Open tafel Geersdijk, een gezamelijke maaltijd. Vanaf 17:30 in het Dentehuis in Geersdijk. Kosten € 7,95 (excl drankjes) Vooraf opgeven is noodzakelijk. Meer informatie: Het Drenthehuis

Vanaf 26 september Elke woensdag pleintjesactiviteiten bij de gymzaal van OBS de Zuidvliet. Van 13:15-14:30 voor kinderen van 6-12 jaar. Deelname is gratis.

28 september Spiegel maken van mozaiek. Meidenavond op Noord-Beveland, voor alle meiden van 10 t/m 14 jaar. Van 19:00-21:00 uur. In Zaal onder de toren, voorstraat 20, Wissenkerke. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig.

 

28 t/m 30 september Bierfestival in Wissenkerke. Met op 28 september een bierproeverij en bierquiz, en op 30 september bierfestival met live muziek.

30 September Wandeltocht op Noord-Beveland, vanuit Wissenkerke. Lengte 11 of 21 km. Vertrek 10-12 uur, vanaf Cafe de Kroon. Kosten € 5,-

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.