Wat te doen op Noord-Beveland september 2019

Geniet van de nazomer op Noord-Beveland! Deze maand is het stoppelfeest in Geersdijk en niet te vergeten Oosterscheldeweek, met een heleboel activiteiten op en rondom de oosterschelde. 

Vanaf 1 september Scharrelen rond het dijkhuisje in Wissenkerke. Aan de Keihoogteweg, in de polder bij Wissenkerke, staat op de dijk een oud dijkwachtershuisje. Dit huisje is te bezoeken. In het huisje is een gids van Nationaal Park Oosterschelde aanwezig. Je kan samen op ontdekkingsreis gaan rondom het huisje. Het huisje is geopend op de volgende data in september 1, 8, 11 en 14 september. Openingstijden: 13-16 uur.

7 september Stoppelfeest. Een jaarlijks terugkerend muziekevenement in de polder bij Geersdijk. Dit jaar op 7 september. Er is tijdens dit evenement ook een recordpoging om de langste slinger BH’s te maken. Er is dit jaar geen kaartverkoop aan de deur, zorg dus dat er vooraf kaarten gekocht zijn, dat kan tot 30-8 bij Soos de Vaete in Geersdijk. Meer informatie.

7 september Start van expositie “Zilte luchten” Francoise van Re, Wim Fafere, aquarel, in Gallery Maritime in Colijnsplaat. Van 7 september t/m 31 oktober. Dagelijks geopend van 12-18 uur. Entree is gratis.

7 september Rommelmarkt in Kortgene. Georganiseerd door Protestantse Gemeente de Ontmoeting. De opbrengst is bestemd voor het behoud van de Nicolaaskerk in Kortgene. Locatie van de rommelmarkt is het Julianaplein. Geopend van 9 tot 16 uur. Meer informatie op de website.

7 september Operaduo Gijs Nijkamp & Irina Parfenova treden op in Kats. Een liederenavond “4 Cycli”. Aanvang 20.00 uur. € 12 entree. Locatie: het kerkje van Kats. Meer informatie en kaartverkoop op www.nutnoordbeveland.nl

7-14 september Oosterscheldeweek. Diverse activiteiten rondom nationaal park de Oosterschelde.


8 en 11 september scharrelen rondom het dijkhuisje, Wissenkerke (11-18 uur). Deze week is het Oosterschelde week. Daarom is het dijkhuisje aan de Keihoogteweg, in de polder bij Wissenkerke geopend. In het huisje is een gids van Nationaal Park Oosterschelde aanwezig. Je kan samen op ontdekkingsreis gaan rondom het huisje. Deze activiteit is gratis.

14 september Omdat het deze week Oosterschelde week is, is het dijkhuisje aan de keihoogte weg extra vaak geopend. Op 14 september is het mogelijk om bij het huisje naar nachtvlinders te zoeken, ook ’s avonds is het huisje geopend, tot 20.00 uur. Keihoogteweg, Wissenkerke. De activiteit is gratis.

14 september schuurverkoop in Colijnsplaat. De bewoners van verkopen hun spullen vanuit de schuur, oprit of voortuin. Tussen 10 en 16 uur. Meer informatie op de facebook pagina.

14 september Excursie zilte zaligheden aan de Oosterschelde. Onder leiding van een gids van het Nationaal Park Oosterschelde gaat u op zoek naar al het lekkers uit de Oosterschelde. Denk aan zeewieren, oesters, mossels en kokkels. Afhankelijk van uw vondsten zal er een proeverijtje klaargemaakt worden op het strand. Start bij Minicamping Zeelucht, Keihoogteweg 6, Wissenkerke. Vooraf aanmelden verplicht, via info@minicampingzeelucht.nl Deelname € 12,50 p.p / tot 12 jaar € 7,50. Op zaterdag 14 september start de excursie om 10.00 uur

14 september Open Monumentendag. Molen de Korenbloem in Kortgene is deze dag geopend van 11-17 uur.

20 september Movie Tour georganiseerd door de Jongerenraad Noord-Beveland. Bus en bioscoop voor 10 euro. Zie onderstaande flyer voor meer informatie – Let op! De tour is verzet naar 4 oktober!!!

21 september Rommelmarkt in Kortgene. Georganiseerd door Protestantse Gemeente de Ontmoeting. De opbrengst is bestemd voor het behoud van de Nicolaaskerk in Kortgene. Locatie van de rommelmarkt is het Julianaplein. Geopend van 9 tot 16 uur. Meer informatie op de website.

21 september Veerse Meer Sloepenrace bij Kortgene. Gevolgd door een vlootschouw in de avond, met versierde sloepen. Locatie: monding landbouwhaven en camping de Paardenkreek. Meer informatie

27 September Meidenavond, voor alle meiden in Noord-Beveland van 10 t/m 14 jaar. Deelname is gratis en opgeven is niet nodig. Dit keer is het een knutselavond. Locatie: Zaal onder de Toren, Voorstraat 20, Wissenkerke.

28 september Cabaret voorstelling “Niet Schieten!” Jubileumshow “25 jaar lust en leed”. In Zaal onder de Toren in Wissenkerke, aanvang 20:00 uur. € 18 euro entree. Meer informatie en kaartverkoop op www.nutnoordbeveland.nl

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.