Wat te doen op Noord-Beveland september 2020

Wat is er deze maand te doen op Noord-Beveland? september 2020.

Een overzicht van de evenementen en activiteiten op Noord-Beveland in september 2020. In verband met corona maatregelen kunnen evenementen en excursies soms wijzigen. Wij raden aan vooraf bij de organisator te controleren of het evenement doorgaat, en in welke vorm.

5 september Kunst-expo 2020 In de schuur zijn werken te zien van 35 kunstenaars. Tussen 11 en 17 uur is de expositie te zien. Locatie: Land & Zeezicht St. Felixweg 3 in Kamperland.

5 september Scharrelen rondom het Dijkhuisje bij Wissenkerke. Er is een gids aanwezig en er kan rondom het huisje vanalles ontdekt worden, in de natuur rondom het huisje, zoals de getijdenbak. Open van 11-16 uur, maar alleen bij mooi weer. Het huisje is te klein om bij slecht weer de RIVM maatregelen te volgen en is dan dus gesloten. Locatie: Keihoogteweg, Wissenkerke.

5 september Stoppelfeest Geersdijk. Dit evenement is afgelast, omdat Hrieps in verband met het coronavirus is verplaatst naar deze datum en het niet mogelijk was dit evenement te verzetten. Volgend jaar is er wel weer een nieuwe editie.

Vanaf 5 september Expositie “Echt zeeuws met groet van ver”bij gallery Maritime in Colijnsplaat. Van Els Burgers en Yolanda Roosen. Voorstraat 45, Colijnsplaat.

5 t/m 12 september Oosterscheldeweek.

6 september Excursie Zilte Zaligheden. De excursie start bij Keihoogteweg 6 in Wissenkerke, Minicamping Zeelucht. Onder leiding van een gids van het Nationaal Park Oosterschelde ga je op zoek naar lekkers uit de natuur zoals zeewieren, zeekraal, oesters, mossels en kokkels. Van de vondsten zal een proeverijtje klaargemaakt worden. Kosten 12.50 p.p. Kinderen 7.50 pp. Vooraf aanmelden via 0113-372480 of info@minicampingzeelucht.nl

9 september Scharrelen rondom het Dijkhuisje bij Wissenkerke. Er is een gids aanwezig en er kan rondom het huisje vanalles ontdekt worden, in de natuur rondom het huisje, zoals de getijdenbak. Open van 11-16 uur, maar alleen bij mooi weer. Het huisje is te klein om bij slecht weer de RIVM maatregelen te volgen en is dan dus gesloten. Locatie: Keihoogteweg, Wissenkerke.

12 en 13 september Open Monumentendag. Het is bij ons niet bekend of er dit jaar monumenten op Noord-Beveland mee doen. Andere jaren was onder andere de molen in Kortgene geopend.

12 september Scharrelen rondom het Dijkhuisje bij Wissenkerke. Er is een gids aanwezig en er kan rondom het huisje vanalles ontdekt worden, zoals de getijdenbak. Open van 11-16 uur, maar alleen bij mooi weer. Het huisje is te klein om bij slecht weer de RIVM maatregelen te volgen en is dan dus gesloten. Locatie: Keihoogteweg, Wissenkerke.

12 september Schuurverkoop in Colijnsplaat. tussen 9 en 15 uur kan iedereen snuffelen in gemiddeld vijftig schuren en tuinen. Deelnemerslijsten zijn af te halen in de schuur aan de Ringweg 17-19 in Colijnsplaat.

19 september Veerse Meer Sloepenrace. Een landelijke sloepenrace van de Federatie Sloeproeien Nederland. Er zijn gedurende de dag verschillende races, dames en heren apart. Vanaf 11.30 uur. Dit evenement is uitgesteld naar 18 september 2021.

19 september World Cleanup Day / Schone schelde, van 10-12 uur gaan honderden vrijwilligers gezamenlijk opruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde. Ook op Noord-Beveland is een opruim actie. Bekijk voor meer informatie en om aan te melden de website: https://www.worldcleanupday.nl/

19 september Rommelroute in Kortgene. Van 09:00-15:00 op diverse plekken in het dorp. Op de dag zelfs is er een deelnemerslijst op te halen bij De Torendijk 62, Kortgene.

20 september Expositie van Kunstkring Noord-Beveland in boerderij Land & Zeezicht, Sint Felixweg, Kamperland

20 september Excursie Zilte zaligheden. De excursie start bij Keihoogteweg 6 in Wissenkerke, Minicamping Zeelucht. Onder leiding van een gids van het Nationaal Park Oosterschelde ga je op zoek naar lekkers uit de natuur zoals zeewieren, zeekraal, oesters, mossels en kokkels. Van de vondsten zal een proeverijtje klaargemaakt worden. Kosten 12.50 p.p. Kinderen 7.50 pp. Vooraf aanmelden via 0113-372480 of info@minicampingzeelucht.nl

23 september Scharrelen rondom het Dijkhuisje bij Wissenkerke. Er is een gids aanwezig en er kan rondom het huisje vanalles ontdekt worden, zoals de getijdenbak. Open van 11-16 uur, maar alleen bij mooi weer. Het huisje is te klein om bij slecht weer de RIVM maatregelen te volgen en is dan dus gesloten. Locatie: Keihoogteweg, Wissenkerke.

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.