Wat te doen op Noord-Beveland augustus 2022

Activiteiten en evenementen op Noord-Beveland in augustus 2022

Overzicht van activiteiten en evenementen op Noord-Beveland in augustus 2022.

3 augustus Zomermarkt in Kamperland. In de Noordstraat, Veerweg en het Alexiaplein.

3 augustus Rommelmarkt bij de voetbalvereniging VV Bevelanders in Kamperland. Met wafels, mossels en saté.

3 augustus Excursie Zilte Zaligheden bij Wissenkerke. Onder leiding van een gids van Nationaal Park Oosterschelde zoek je naar zeewieren, zeekraal, oesters, miossels en kokkels. Met de vondsten zal er een proeverij klaargemaakt worden op het strand. De gids laat zien wat eetbaar is en verteld over het Nationale park. Aanmelden via Minicamping Zeelucht, Wissenkerke.

5 augustus Wandeling met gids in de inlagen van Noord-Beveland. Georganiseerd door het Zeeuwse landschap. Begint om 19:00 uur, duurt 2.5 uur. De gids vertelt over de inlagen, plant- en diersoorten. Vooraf reserveren. Vertrek vanaf de Keihoogteweg. Meer informatie op de website van hetzeeuwselandschap. https://www.hetzeeuwselandschap.nl/eropuit

6,9,18,25 augustus Het dijkhuisje bij Wissenkerke is bij goed weer geopend op diverse dagen deze maand. Bij het huisje kun je op ontdekkingstocht. Er is een getijdenbak waar het waterleven bekeken kan worden. Bekijk de openingstijden op de website van Nationaal park oosterschelde.

7 augustus Solextour, vanuit Colijnsplaat. Georganiseerd door Solexclub Zeeland.

10 augustus Zomermarkt in Kamperland

11 augustus reddingsdemonstratie op het Banjaardstrand

12,13 en 14 augustus. Colijnsplaatse dagen. Elk jaar, in het tweede weekend van augustus zijn er Colijnsplaatse dagen. Vrijdag is het kinderdag, zaterdag is er een markt en diverse activiteiten.

17 augustus Zomermarkt in Kamperland, in de Noordstraat, Veerweg en het Alexiaplein.

17 augustus Vrijmarkt in Kamperland van 10-19 uur met nostalgische, folkloristische en regionale producten. Wil je deelnemen, meld dan aan bij De kleine winst, veerweg 14, Kamperland

18 augustus Excursie Zilte Zaligheden bij Wissenkerke. Onder leiding van een gids van Nationaal Park Oosterschelde zoek je naar zeewieren, zeekraal, oesters, miossels en kokkels. Met de vondsten zal er een proeverij klaargemaakt worden op het strand. De gids laat zien wat eetbaar is en verteld over het Nationale park. Aanmelden via Minicamping Zeelucht, Wissenkerke.

19 augustus Wandeling met gids in de inlagen van Noord-Beveland. Georganiseerd door het Zeeuwse landschap. Begint om 19:00 uur, duurt 2.5 uur. De gids vertelt over de inlagen, plant- en diersoorten. Vooraf reserveren. Vertrek vanaf de Keihoogteweg. Meer informatie op de website van hetzeeuwselandschap. https://www.hetzeeuwselandschap.nl/eropuit

Half augustus Music at the lake. Muziekfestival in Kortgene. Jaarlijks terugkerend evenement. Overdag zijn er wateractiviteiten, ’s avonds optredens. Het is bij ons nog niet bekend of dit evenement in 2022 plaats zal vinden.

22 augustus Beachvolleybal toernooi in Wissenkerke. Bij boerderij Molenzicht, dorpsweg 48, Wissenkerke.

21 en 22 augustus Kunstspoor. Kunstroute langs diverse kunstenaars en galleries op Noord-Beveland. www.kunstspoor.nl

27 augustus Noordzeelessen voor kinderen georganiseerd door natuuravontuur op het Banjaardstrand. Meer informatie op de website: https://www.natuuravontuur.com/zeelessen/de-zeelessen/

28 en 29 augustus Kunstspoor. Kunstroute langs diverse kunstenaars en galleries op Noord-Beveland. www.kunstspoor.nl

27 en 28 augustus Kunstkring Noord-Beveland houdt een expo in boerderij Land en Zeezicht aan de Felixweg in Kamperland. Meer informatie op hun facebookpagina.

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.