Wat te doen op Noord-Beveland mei 2022

Activiteiten op Noord Beveland in mei 2022

Activiteiten en evenementen in mei 2022. Meivakantie activiteiten voor kinderen, een rommelroute, molendag, de boeren fiets- en wandelroute, deze maand is er genoeg te beleven op Noord-Beveland!

1 mei Excursie Zilte Zaligheden. Onder leiding van een gids van Nationaal Park Oosterschelde zoek je naar zeewieren, zeekraal, oesters, miossels en kokkels. Met de vondsten zal er een proeverij klaargemaakt worden op het strand. De gids laat zien wat eetbaar is en verteld over het Nationale park. Aanmelden via Minicamping Zeelucht, Wissenkerke.

2,4,5,7,8,27,28,29 mei Het dijkhuisje bij Wissenkerke is bij goed weer geopend op diverse dagen deze maand. Bij het huisje kun je op ontdekkingstocht. Er is een getijdenbak waar het waterleven bekeken kan worden. Bekijk de openingstijden op de website van Nationaal park oosterschelde.

2 mei Start van Pony dagkampen bij Stal Veersedam.

3 mei Meivakantie activiteit: Sport en Spel in de gymzaal in Wissenkerke. Georganiseerd door Jongerenwerk en de jongerenraad Noord-Beveland

4 mei Dodenherdenking in Kamperland om 20:00 uur. Verzamelen om 19:50 uur bij de poort van de algemene begraafplaats Kamperland.

4 mei Dodenherdenking in Colijnsplaat is vanaf 19:20 uur in de Protestante kerk. Het begint met een herdenkingsdienst. Om 19:50 wordt er verzameld bij het monument, waar na de twee minuten stilte kransen gelegd worden.

4 mei Workshop Graffiti bij de Soos in Kamperland. Kosten 12,50. Leeftijd 10+. Maximaal 15 kinderen. Vanaf 13:00 uur, of vanaf 14:30 uur. Vooraf aanmelden.

5 mei Bevrijdingsdag

7 mei Lentemarkt met plantjesmarkt in de tuin van de Katse Kerk in Kats. Van 11-16 uur. Opbrengst is voor onderhoud van de kerk.

11 en 12 mei Zeelandia speelt Steen in Zaal onder de Toren in Wissenkerke. Meer informatie en kaartverkoop via NUT Noord-Beveland.

14 mei Knutselmiddag voor de jeugd vanaf 4 jaar bij de Soos in Kamperland.Van 14-16:30 uur. Kosten 2 euro, maximaal 30 kinderen.

14 mei Viswedstrijd aan de Oostzeedijk te Colijnsplaat van de Noord-Bevelandse Hengelsportvereniging, van 14-17 uur.

21 mei Music For Wheels in Kamperland. Muziekfestival waarvan de opbrengst gaat naar Stichting On Wheels. Die stichting verhuurt campers en andere voertuigen zodat mensen met een handicap onbezorgd op vakantie kunnen. Het concert start om 19:00 uur.

14 mei Puun in de Tuun in Geersdijk, vanaf 09:00 uur. Een rommelroute waarbij inwoners tweedehands spullen aanbieden vanuit hun tuin.

14 mei Nationale molendag. Het is bij ons niet bekend of de molens op Noord-Beveland bijzondere activiteiten hebben op deze dag. Meer informatie: https://www.molens.nl/nationalemolendag-2022/

21 mei Schuurverkoop in Kortgene.

21 mei Excursie Zilte Zaligheden. Onder leiding van een gids van Nationaal Park Oosterschelde zoek je naar zeewieren, zeekraal, oesters, miossels en kokkels. Met de vondsten zal er een proeverij klaargemaakt worden op het strand. De gids laat zien wat eetbaar is en verteld over het Nationale park. Aanmelden via Minicamping Zeelucht, Wissenkerke.

27 mei Boerenroute. Fiets of wandelroute over Noord-Beveland en bezoek boeren bedrijven. Inschrijven voor fietsers tussen 10.30 en 13 uur bij Deltafarms in Kats of Minicamping de Bonte koe in Kortgene. Inschrijven voor wandelaars bij Hoeve de Knuyt in Kortgene. Inschrijfkosten 3 euro voor kinderen, 7.50 euro voor volwassenen.

29 mei Rommelmarkt in Kats

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.