Wat te doen op Noord-Beveland september 2021

Evenementen, uitjes en activiteiten op Noord-Beveland in september 2021

Evenementen, uitjes en activiteiten op Noord-Beveland in september 2021. Ondanks dat er nog steeds coronamaatregelen zijn, kunnen veel evenementen toch in (aangepaste)vorm doorgaan. Controleer altijd voor het bezoek bij de organisatie zelf of het evenement inderdaad nog doorgaat, of vooraf aanmelden nodig is en of wat voor regels er gelden.

1-5 september Kunstproject langs de Oosterschelde, Dijken van Wijven. Meer informatie op http://www.dijkenvanwijven.nl/

september Dijkhuisje aan de Keihoogteweg bij Wissenkerke is geopend op de volgende data van 11-16 uur; 3,8,11,18 en 25 september. Op deze dagen is er een gids in het huisje aanwezig die alles kan vertellen over Nationaal Park de Oosterschelde en de geschiedenis van het dijkhuisje. Bij het dijkhuisje is ook een getijdenpoel. Het huisje is klein, bij slecht weer is het helaas wel gesloten.

1 september Filmavond in de Soos in Kamperland. Voor de jeugd vanaf 10 jaar. Vooraf opgeven, zie onderstaande flyer.

4 september Filmmiddag bij de soos in Kamperland. Voor kinderen van 4-10 jaar. Vooraf opgeven.

4 september Godin Nehalennia krijgt haar schip. In 2020-2021 is er een reconstructie geweest van het Romeinse vrachtschip de Caudicaria Navis. Dit schip krijgt op 4 september een plaats bij de Nehalennia tempel in Colijnsplaat. Evenement georganiseerd door Gallery Maritime.

4 september Stoppelfeest. Muziekevenement in de polder bij Geersdijk. Vooraf kaarten kopen is noodzakelijk en het is met corona-toegangsbewijs, dus testen voor toegang of bewijs van vaccinatie. Bekijk de cctuele informatie op https://www.soosdevaete.nl/stoppelfeest/

4-11 september Elk jaar in de tweede week van september is het Oosterschelde week. Diverse activiteiten rondom het nationale park de Oosterschelde. Op de website https://www.np-oosterschelde.nl/ is een overzicht te vinden.

5 september Opening van Expo Opkomend Tij bij Gallery Maritime in Colijnsplaat.

10 september Excursie Tussen dijk en dijk. Wandel langs de inlagen van Noord-Beveland met gids die alles kan vertellen over het ontstaan van de inlagen, maar ook over de plant- en diersoorten. Vooraf aanmelden via de website van Het Zeeuwse Landschap. Kosten 4 euro per persoon. Tijdstip: Vanaf 19:00 uur.

11 september Excursie Zilte Zaligheden vanaf Minicamping Zeelucht. Vooraf aanmelden via de email. Raap zelf met een gids oesters, mossels, kokkels en andere eetbare dingen uit de zee zoals zeewier en zeekraal. Er zal afhankelijk van de vondsten een proeverij gemaakt worden op het strand onder het genot van een glaasje prosecco. Kosten 12.50 euro p.p. Aanmelden via email: info@minicampingzeelucht.nl

11 september open monumentendag. Molen de Korenbloem in Kortgene is die dag geopend.

11 september Bingo in Kamperland. Voor de jeugd van 9 ror 15 jaar.

18 september World Cleanup day Deze dag worden er wereldwijd diverse acties georganiseerd om afval op te ruimen. Ook op Noord-Beveland, meestal langs de Oosterschelde. Meer informatie op: https://www.worldcleanupday.nl/

24-26 september Herfst Eef Cultuur en Natuur. Theater voor jong en oud en muziek. Locatie Hofstede ’s Gravenhoek, Emelissedijk 20, Wissenkerke. Meer informatie op www.eeffestival.nl

25 september Schuurverkoop in Colijnsplaat. De bewoners verkopen hun spullen vanuit de schuur, oprit of tuin. Tussen 09 en 15 uur.

25 september 2021 Burendag. Bekijk alle activiteiten op https://www.burendag.nl/

29 september Ouderensoos Kamperland, Casembroothuis, Alexiaplein 3 in Kamperland. Voor iedereen die 50+ is. Elke twee weken op woensdagmiddag om 14 uur. Gezellige middag met spelletjes.

Auteur: Admin

Beheerder van de website Zeeuws Eiland.